S obzirom na alarmantno povećanje saobraćajnih nesreća motociklista, uzrokovanih sve većim brojem motocikala na našim drumovima, Policijska akademija je  u saradnji sa Moto klubom "Bezbjednost", odlučila da organizuje obuke za građane u bezbjednom upravljanju  motociklima. Prva od niza predviđenih obuka će se održati prve nedjelje oktobra u Nikšiću.
U prethodnih par mjeseci u saobraćajnim nesrećama na crnogorskim  putevima poginulo je 20 osoba, a povrijeđeno preko 800. U odnosu na  prošlu godinu to je uvećanje za  preko 50% kada su u pitanju poginula  lica. U istom periodu prošle godine stradalo je devet lica. Veliki  broj poginulih i povrijeđenih lica bili su upravo motociklisti. To je  posledica sve većeg broja motociklista na crnogorskim putevima,  prevashodno mlađih lica i njihove nedovoljne obučenosti u bezbjednom  upravljanju motocikala.
Ove zabrinjavajuće činjenice ukazuju da je potrebno  podići nivo obučenosti lica koja upravljaju motociklima, ali i donijeti zakonske  izmjene kojima će se mladjim licima ograničiti upotreba motocikala u odnosu na kubikažu.
U cilju preventivnog djelovanja kada je u pitanju upravljanje  motociklom u saobraćaju, Akademija je osmislila trodnevni trening, koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela upravljanja  motociklom, sa posebnim segmentom obuke o pružanju pomoći  povrijeđenim  licima nakon saobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu slati prijave na sljedeći link:  http://motoklub.me/trening/