Izbori 2020

Policijska akademija organizovala svečani prijem XV generacije polaznika/ca

22.10.2021 10:58

JU VSŠ "Policijska akademija" je u srijedu, 20. oktobra, organizovala sali svečani prijem XV generacije akademaca/ki. Uz prigodan program poželjeli smo dobrošlicu i srećan početak školovanja novoj generaciji polaznika/ca. Svečanosti su prisustvovali predstavnici MUP-a, Uprave policije, Opštine Danilovgrad, Vojske Crne Gore i drugi gosti.

Sekretar MUP-a Zoran Miljanić u svom obraćanju prisutnima izjavio da je „cijeneći značaj ovog poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine kroz Zakon o unutrašnjim poslovima omogućilo da svi svršeni polaznici Policijske akademije zasnuju radni odnos bez oglasa u MUP-u”.

Istakao je da su principi na kojima će počivati sistem bezbjednosti u narednom periodu: profesionalizam – struka i znanje, depolitizacija i kadrovsko podmlađivanje.

Budućim policajkama/cima se obratio i direktor Uprave policije gdin Zoran Brđanin koji je kazao da očekuje da će upravo oni štititi građane i služiti im, promovišući doktrinu policijskog rada i njenu humanu dimenziju, kao i jačajući povjerenje građana u rad policije i pravnu državu.

Takođe je poručio „da je siguran da će im rukovodeći i stručni kadar Policijske akademije i drugih institucija, koji su uključeni u obrazovni proces, nesebičnim zalaganjem prenijeti dio svog iskustva i bezbjednosne kulture“.

  1. d. direktora Policijske akademije Svetomir Knežević kazao je novoj generaciji akademaca kako u njih ima povjerenja jer su izabrali tešku i zahtjevnu profesiju bez koje građani Crne Gore ne bi mogli da imaju stabilnu, bezbjednu i sigurnu zemlju. „Svjesni značaja i kompleksnosti uloge Policijske akademije, od njenog osnivanja smo se opredijelili za pristup policijskog obrazovanja koji karakteriše kvalitetna korelacija znanja i vještina, te proaktivne metode izvođenja nastave, kao i razvijanje i učvršćivanje pozitivnih stavova o neophodnosti poštovanja univerzalnih vrijednosti ljudskih prava, sloboda i dostojanstva čovjeka“, naglasio je Knežević.

Akademka XIV generacije Jovana Badnjar rekla je svojim budućim kolegama da započinju novo poglavlje u svom životu i postaju dio jedne velike porodice. „Uniforma policajca je privilegija, ali i obaveza onih koji je nose“, istakla je ona.  

Da budući policajci njeguju mnoge talente pokazali su i akademci koji su izveli muzički nastup, kao i oni koji su demonstrirali sportske aktivnosti i borilačke vještine. Gostima i akademcima je prikazan kratak film o aktivnostima Policijske akademije.