Izbori

Obuka za pilota i trenera dronova

30.04.2022 13:27

U organizaciji Policijske akademije i MUP-a/Uprave policije, u periodu od 23.04.-30.04.2022. godine, u prostorijama Policijske akademije, realizovana je obuka za Pilota i trenera dronova i upotrebu dronova u vanrednim situacijama. Obuka je uspješno sprovedena zahvaljujući predstavnicima firme OneDrone.com iz Slovenije, Janezu Nebecu, Urošu Marjetiču i Andreju Robeku.
Obuci je prisustvovalo 7 pripadnika MUP-a/Direktorata za zaštitu i spasavanje iz Podgorice koji su je i uspješno završili i postali prvi EASA sertifikovani dron piloti u Crnoj Gori u sastavu MUP-a.
Neke od obrađenih tema:
-DJI M300-sistemi na zrakoplovu, održavanje zrakoplova, oprema, osnovni manevri VLOS;
-EASA open-sigurnost u zračnom prometu, ograničenja zračnog prometa, avijatičarski propisi, postupci izvođenja letačkih operacija,
-osiguranje zrakoplova, zaštita podataka i mjesta rada, automatsko programirano letenje, osnove i obrada podataka u fotogrametriji, priprema prikupljenih podataka za obradu;
-Letenje van vidnog polja-BVLOS-standardni postupci i postupci u vanrednim i kritičnim situacijama, postupci letenja u svrhe zaštite i spašavanja, organizacija operatera, evidencija i obrada podataka operatera, organizacija operatera koji izvodi državne aktivnosti.